Een karperkwekerij voor duurzaam voedsel

Bij het woord karperkwekerij denk jij vermoedelijk aan een grootschalig stuk grond met veel vijvers of tanks waar karpers in zwemmen. Dit kunnen we inderdaad tot zo’n kwekerij rekenen ja. Vaak worden dergelijke kwekerijen gebruikt om mensen op karpers te laten vissen of om de dieren te laten groeien en vervolgens te verhandelen. Een karperkwekerij kan echter ook een stuk kleinschaliger zijn. Heb jij bijvoorbeeld een tank in jouw tuin waarin jij karpers kweekt? Dan is er ook sprake van een kwekerij. Mogelijk verhandel jij de vissen wel, maar misschien eet je ze ook zelf wel op. Een karperkwekerij is namelijk hartstikke goed voor het op duurzame wijze produceren van voedsel.

Zelfvoorzienend

Het grote voordeel van zo’n kwekerij is dat jij grotendeels zelfvoorzienend bent. Het kost wat om de boel op te zetten, maar je bespaart er op de lange termijn ook veel mee. Jij produceert namelijk jouw eigen voedsel. Na verloop van tijd hoef jij dus geen vis of vlees meer te kopen in de winkel. Het is natuurlijk wel zaak dat jij de karpers eerst wat laat groeien. Dit doe je door ze dagelijks te voeren. Niet te veel, want dan sterven ze. Ook daglicht is echter van belang. Zijn de karpers eenmaal groot genoeg? Dan kun jij ze gaan bereiden. Wanneer jij een karperkwekerij begint, duurt het dus niet lang voordat jij weer een stukje meer zelfvoorzienend bent geworden.

Een karperkwekerij opzetten

Ben jij ook constant met het milieu bezig? Dan probeer jij ongetwijfeld ook zoveel mogelijk zelfvoorzienend te leven. Een karperkwekerij is in dat geval dus een goede optie. Jij eet immers geen vlees meer, maar alleen vis. Dit kweek je bovendien ook nog eens zelf. Maar ja, niet iedereen heeft zo’n karperkwekerij. Toch kun je er prima eentje beginnen. Zoals we hierboven al aanhaalden, kan een kwekerij namelijk ook behoorlijk kleinschalig zijn. Wil jij zelf een kwekerij beginnen? Verdiep je dan eerst goed in de materie. Karpers kweken is namelijk een vak apart. Ga jij op het internet zoeken naar meer info? Beperk je dan alleen tot de betrouwbare sites. Er zijn jammer genoeg veel sites die onzin verkondigen, maar toch hoog in de zoekmachines staan. Zij kopen websiteverkeer om actief te lijken. Een zoekmachine krijgt zo de indruk dat er veel websitebezoekers zijn met interesse in karpers, maar in feite zijn het computers in plaats van echte bezoekers. Je kunt er overigens ook voor kiezen om naar een visspeciaalzaak te gaan voor voorlichting.