Hoe kweek je kapers in een tank

De meeste mensen die karpers willen kweken, gebruiken hiervoor een vijver. Dit kan bijvoorbeeld een vijver zijn in jouw tuin. Heb jij geen tuin? Of heeft jouw tuin geen beschikking over een vijver? Dan wordt het natuurlijk al een stuk lastiger om karpers te kweken. Vaak wordt gedacht dat dit dan ook onmogelijk is, maar dat is niet het geval. Je kunt namelijk ook een tank gebruiken om karpers in te kweken. Veel professionele kwekers maken gebruik van deze methode. Wil jij dit ook weleens proberen? Wij vertellen je hier hoe jij karpers kweekt in een tank.

Een goede tank aanschaffen

Voordat je een aantal karpers koopt om te beginnen met kweken, moet je natuurlijk eerst een tank hebben. Koop er niet lukraak eentje, maar weet waar zo’n tank aan moet voldoen. Ten eerste is het belangrijk om de afmetingen te weten. Karpers groeien snel, waardoor een kleine tank niet gewenst is. Kies bij voorkeur voor een tank met een inhoud van 600 liter. Uiteraard hangt het af van het aantal karpers dat jij wilt kweken. Doe je bijvoorbeeld 50 vissen in de bak? Dan is 600 liter alweer veel te klein.

Zorg voor voldoende licht in de bak

Wil jij dat jouw karpers snel groeien? Dan moet je ze allereerst voldoende voeren. Voer is echter niet het enige aspect dat invloed heeft op de groei van een karper. Zo is daglicht bijvoorbeeld ook belangrijk. Ga jij karpers kweken in een tank? Zet deze dan niet in een dichte schuur waar nauwelijks licht is. In dat geval groeit een karper namelijk veel minder langzaam. Om het proces te versnellen, kun je natuurlijk gaan werken met speciale lampen. Dit maakt het echter wel allemaal weer duurder. Nog een laatste tip: plaats de filter van de tank niet boven de bak, maar erachter of ernaast. Indien je deze boven de tank plaatst, ontstaat er een schaduwgedeelte. De karpers zullen zich in dit deel schuil houden en daardoor groeien zij minder snel.

Meer informatie over het kweken opzoeken

Zoals we hierboven reeds vertelden, moet jij goed voorbereid zijn voor je begint aan het kweken van karpers in een tank. Zo moet je de juiste materialen hebben, het juiste voer en ga zo maar door. Denk jij na het lezen van dit artikel dat je er nog niet klaar voor bent? Begin er dan ook nog niet aan, maar ga eerst op zoek naar meer informatie. Gelukkig staat het internet hier vol mee. We willen jou en andere websitebezoekers wel waarschuwen, want er staat veel foutieve informatie op het internet. Zo wordt er soms voer aangeprezen dat geweldig is om karpers te kweken, maar in de praktijk blijkt dit helemaal niet zo te zijn. Hoe jij dan toch op zulke sites terecht kun komen? Doordat zij verkeer voor hun website kopen. Hierdoor lijkt het druk en bemachtigen sites een beter plek in zoekmachines. Richt je daarom alleen tot betrouwbare partijen of laat je informeren in een visspeciaalzaak.