Drie tips voor het kweken van verhandelbare karpers

Ben jij van plan om karpers te kweken? Dan doe je dit in het begin waarschijnlijk als hobby. Na verloop van tijd besluit je mogelijk een aantal van jouw grootste vissen te verkopen. Je merkt dan al snel dat er vaak fors betaald wordt voor de vissen. De kans is groot dat jij meer karpers wilt kweken, om deze te verkopen. Niet alle karpers zijn echter even goed verhandelbaar. Wanneer jij niets vangt voor de vissen, is het kweken ook niet meer interessant. Wil jij de kans op verkoop van jouw karpers vergroten? Wij geven je hier drie tips voor het kweken van verhandelbare karpers.

Gebruik altijd het juiste voer

Voer is ontzettend belangrijk om verhandelbare karpers te kweken. Veel beginnende kwekers gaan hiermee echter de mist in. Zij besluiten goedkoop te beginnen en kiezen dan ook voor het goedkoopste voer. Indien dit geen echt karpervoer is, is de kans op mislukking groot. Zeker bij het kweken van koi karpers is het juiste voer van belang. Wanneer deze vissen het verkeerde voer toegediend krijgen, kunnen zij in het ergste geval sterven. Ook kunnen de vissen te zwaar worden, kleur verliezen en ziek worden. Hierdoor daalt de waarde van karpers aanzienlijk.

Neem de tijd

Eén van de belangrijkste zaken die jij bij het kweken van karpers in acht moet nemen, is dat je niet te gehaast te werk gaat. Met name beginnende kwekers denken met karpers snel een leuk centje te kunnen verdienen. Zij voeren de karpers daarom extra veel voer, zodat ze snel groeien. Dit is echter niet verstandig. Wanneer jij enigszins thuis bent in de visserij, weet je namelijk dat vissen geen maag hebben. Dit geldt ook voor karpers. Als jij ze te veel voer geeft, kunnen de karpers ziek worden of zelfs sterven. In dat geval is een karper geen aantrekkelijk handelswaar meer. Neem daarom de tijd en probeer niet snel even wat geld te verdienen. Dit is namelijk gedoemd om te mislukken.

Geloof niet alles wat je leest

Op het internet is veel informatie te vinden over karpers kweken. Indien jij geen ervaring hebt met het kweken van deze vissen, doe je er goed aan je hier eerst in te verdiepen. Je komt ongetwijfeld allerlei tips tegen om het kweekproces te versnellen. Geloof echter niet alles wat er op het internet staat. Er zijn genoeg sites die websitebezoekers misleidende informatie aanbieden omtrent het kweken van karpers. Deze sites kopen vaak websiteverkeer, zodat het lijkt alsof het om een betrouwbare site gaat. Zoekmachines nemen namelijk veel activiteit waar, waardoor een site hoger in de zoekmachines komt. Vraag jezelf dus altijd af of het om betrouwbare informatie gaat wanneer jij zoekt naar info over het kweken van karpers.